5 lucruri pe care copilul tau le invata prin joaca cu LEGO Duplo

Vrei sa stii ce abilitati isi poate dezvolta micutul tau atunci cand se joaca cu Lego Duplo? Afla toate raspunsurile aici.
Andrei Muresanu BY ANDREI MURESANU 27 OCTOBER 2021
5 lucruri pe care copilul tau le invata prin joaca cu LEGO Duplo
Cuprins
[Arata]

Copiii mici sunt exploratori care invata facand si jucandu-se. Prin joc, copilul are ocazia de a capata si a exersa abilitati noi care sunt foarte importante in evolutia lui. Din acest motiv, jucariile utilizate de copil au o influenta mare asupra dezvoltarii lui.

Varietatea jucariilor pentru copiii mici te poate face sa te simti coplesit. Cum alegi cea mai potrivita jucarie pentru copilul tau? Cum stii care este de calitate si pe care o va folosi mai mult de cateva ore? Care este jucaria pe care copilul tau o poate folosi pentru a dezvolta abilitati importante? Observand comportamentul copiilor mei si a modului in care folosesc jucariile, pot spune ca Lego Duplo a fost una dintre jucariile esentiale care au stimulat dezvoltarea abilitatilor copiilor inca de timpuriu.
Diferitele seturi tematice de Lego ii ofera copilului tau oportunitatea de a dezvolta numeroase scenarii. Acest joc de simulare simuleaza limbajul, capacitatea de rezolvare a problemelor dar si abilitatea de a ordona o serie de evenimente intr-o anumita ordine. Unele dintre cele mai folosite seturi de catre copiii mei au fost cele de trenuri Lego Duplo. Pornind de la constructia sinei de tren copiii dezvoltau povesti uimitoare in care figurinele Lego simulau viata reala a unei familii care pleaca in vacanta sau a unor copii care merg la un parc de distractii.

Atunci cand se joaca cu LEGO copiii pot urma instructiunile setului dar pot crea propria lor constructie. Acest joc este atat de versatil incat de fiecare data copilul poate crea altceva daca doreste.

2. Lego dezvolta motricitatea fina

Ti-a fost greu si tie sa desfaci doua piese LEGO in timpul jocului cu copiii tai? Chiar daca piesele LEGO Duplo au o dimensiune mai mare, copiii au nevoie de o capacitate de coordonare ochi-mana foarte buna si de forta pentru putea combina piesele sau a le desprinde. Acest gen de activitati sunt importante pentru dezvoltarea muschilor mainii si a dexteritatii. Motricitatea fina are un rol important atunci cand copilul incepe sa scrie.

3. Lego imbunatateste gandirea spatiala si matematica

Gandirea matematica se refera la abilitatea de a intelege anumite concepte abstracte si intervine in: recunoasterea formelor si a numerelor, abilitatea de a numara, de a face operatii matematice si de a intelege anumite tipare, rezolvarea de probleme si orientarea spatiala.

4. Lego stimuleaza dezvoltarea sociala a copiilor

Atunci cand mai multi copii participa la acelasi joc cu LEGO Duplo, vei putea observa cu ochiul liber abilitatile lor de interactiune sociala. Copiii vor trebui sa imparta piesele de LEGO, sa isi astepte randul si sa comunice intre ei pentru realizarea constructiei respective conform instructiunilor si a scenariului de joc.
Constructia unui set de LEGO necesita in mod constant rezolvarea problemelor care pot apare. Atunci cand copiii urmaresc instructiunile setului, ei vor trebui sa gaseasca piesa urmatoare dar si locul in care ea va trebui amplasata. Atunci cand construiesc liberi ceva, este posibil ca sa nu aiba exact piesele de care au nevoie si vor trebui sa improvizeze astfel incat sa isi poata termina proiectul.

Chiar daca este o joaca, copiii isi pot dezvolta numeroase aptitudini atunci cand realizeaza o constructie de LEGO duplo sau cand isi aleg singuri jocul si personajele. Uite aici o lista ampla de seturi de constructie LEGO Duplo si alege-l pe cel mai bun pentru copilul tau!